Marc Hendriks Tuin- en Landschapsarchitect bnt

Telefoon 0246962198
info@atelier12.nl
Mobiel 0620173884

Tuinen

Waterrijke ecologische stijl

Particuliere natuurlijke ecologische tuin. Het omringende landschap gaat naadloos over in de aanlegde waterplas met bloemenweide.

Romantische stijl

Aanleg waterplas met waterval en waterloop. Een zilveren waterlint omringd door gemaaid glooiend grasveld met karakteristieke heesters en essen bomen beplanting. De met klei beklede vijverpartij vormde aanleiding om de tuin als het ware open te gooien. Op die manier werd uitzicht op het water verkregen en omgeving.

Moderne stijl

Deze tuin laat de essentie zien van een uitbundige beplanting met daarin opgenomen een ongedwongen zomerzit terras. De beplanting heeft een vriendelijk karakter met een wereld van bloemen, heesters en vaste planten. Bestrating van roodbruine tegels in verschillende maten geven de tuin een passende schaal en sfeer.

Landelijke stijl

Vloeiende lijnen van de baksteenbestrating van het terras smelten samen met de natuurlijke vormen van de waterpartij en het landschap.

Bos en struweel stijl

Deze tuin kenmerkt zich door een prachtig bed van mossen en varens. Rust en grillige groepen struiken en bomen geven de tuin een natuurlijke plantencompositie, ook al is deze bewust ingebracht door de ontwerper. Een natuurlijke bosstijl.

Formele stijl

De bamboe, de forse patronen van de verhardingen en de betonnen pergola met blauwe regen bouwen alle aan de uitstraling van de inrichting als geheel. De modern vormgegeven woning wordt versterkt in de architectonische kwaliteit van de tuin.

Oosterse stijl

Een simpele houten brug over de vijver daartussen gebruik van klinkers en stenen, grind en grote gladde keien. Over deze tuin ligt een waas van gecontroleerde rust, eenvoud en minutieus onderhoud. Door gebruik te maken van grassen en planten met opvallende bladvormen zoals Japanse esdoorns wordt de tuin compleet gemaakt.

Theatrale stijl

Een kunstzinnig aangelegde tuin die gebaseerd is op rustige traditionele formele motieven. Een fantastische compositie van geschoren blokhagen van haagbeuk geeft sfeer aan de functionaliteit van het parkeren, de oprit en de paardenweide. Een tuin zonder franje en juist daardoor theatraal.

Klassieke stijl

Deze tuin kenmerkt zich door gezelligheid van oud en nieuw. Omwille van de karakteristieke oude woning en stedelijke omgeving is deze tuin geometrisch opgebouwd met gemodelleerde buxus struiken en hagen met mooie bloeiende oude vaste planten rassen. In het midden van de tuin staat een terracotta vaas waar water uitvloeit. Het waterelement is uitstekend geschikt om de symmetrie van de kleine stadstuin te benadrukken. Hier bevinden we ons in een traditionele en negentiende – eeuw sfeer.